SUEZ Nederland maakt gebruik van cookies. Lees meer over ons cookiebeleid ×

HOME

CONTACT   

Home   >  
Menu old
Duurzaamste oplossing   >  
Afval scheiden aan de bron

Afval scheiden aan de bron

Afval scheiden aan de bron draagt bij aan betere recycling resultaten. Dat is algemeen bekend. Uw medewerkers en/of bezoekers scheiden thuis hun afval voor een beter milieu. Dat verwachten ze ook op het werk en in hun vrije tijd te kunnen doen.

Wanneer medewerkers of bezoekers hun afval bij de bron goed kunnen scheiden, dan geeft dit een goed gevoel. Het gevoel duurzaam bezig te zijn. Hierdoor stijgt de motivatie om nog meer duurzame doelstellingen te realiseren, hetgeen een positief effect heeft op uw duurzaamheidsimago.

 

Het afval op kantoor is anders dan het afval in het magazijn of op een groots opgezet evenement. Voor elke omgeving heeft SUEZ een oplossing.

 

Afval scheiden binnen uw kantooromgeving

Voor het goed scheiden van afval binnen uw kantoor werkt SUEZ met het Engage Office-concept. Binnen dit concept zijn kantoorspecifieke afvalstromen, recycle producten, inzamelmiddelen en interne en extern communicatie campagnes op elkaar afgestemd voor een maximaal resultaat.

In de praktijk is gebleken dat, dankzij het Engage Office-concept, 30% meer afval voor recycling kan worden aangeboden in plaats van het te verbranden als restafval.

Meer over afvalscheiding binnen uw kantooromgeving

 

Afvalscheiding in uw magazijn of werkplaats

In uw magazijn of werkplaats ontstaan vaak allerlei verschillende soorten afval. Voor afvalstromen zoals papier en karton, plastic folies en restafval kunt u gebruik maken van de reguliere inzamelmiddelen van SUEZ zoals rolcontainers en zakken. Maar wat doet u met de afvalstromen die minder vaak voorkomen? Vaak zijn die nog prima te recyclen!

SUEZ heeft hiervoor specifieke oplossingen, die uw magazijn of werkplaats medewerkers betrekken bij het scheiden van afval bij de bron.

Meer over afvalscheiding in uw magazijn of werkplaats

 

Afvalscheiding op uw evenement

Het organiseren van een geslaagd evenement is mede afhankelijk van het afval dat er ontstaat of achterblijft. U wilt dat bezoekers enthousiast raken om hun afval gescheiden in te leveren. De manier waarop, is sterk afhankelijk van het soort evenement dat u organiseert. Voor elk evenement is dit maatwerk. Wilt u weten wat SUEZ voor uw evenement kan betekenen?

Meer over afvalscheiding op uw evenement

 

Afvalscheiding bij uw klanten

Het goede gevoel dat het scheiden van afval bij mensen opwekt, kunt u gebruiken om uw duurzame imago te versterken. Maar wat als de bron op een andere plek ligt? Dus niet op uw eigen kantoor, in uw eigen magazijn of op uw eigen evenement, maar bijvoorbeeld bij een schakel verderop in de keten. Bij uw klant bijvoorbeeld. Daar waar het afval (van uw product!) een hoge irritatiefactor heeft als er geen goede oplossing voor is, maar juist uw duurzame imago versterkt als dit wel het geval is.

Samen met onze partner TerraCycle komen wij tot een oplossing waarbij zelfs de ogenschijnlijk niet-recyclebare stromen toch recyclebaar worden gemaakt. Op plekken waar je het niet zou verwachten. Met als gevolg een geweldig positieve impact op het duurzaamheidsimago van uw product.

Meer over afvalscheiding bij uw klanten 

©2018 SUEZ Nederland     Privacy regeling   Disclaimer   Sitemap   Contact   Werken bij SUEZ