SUEZ Nederland maakt gebruik van cookies. Lees meer over ons cookiebeleid ×

HOME

CONTACT   

Home   >  
Menu old
Duurzaamste oplossing   >  
Groene stroom uit restafval   >  
Hoe werkt het?

Hoe werkt het?


Opwekken van duurzame energie

Afval dat niet meer geschikt is voor hergebruik of recycling past SUEZ nuttig toe door bij de verbranding ervan (duurzame) energie op te wekken. Dit restafval, dat SUEZ verbrandt in haar afvalenergiecentrale ReEnergy in Roosendaal, bestaat voor meer dan de helft uit organisch materiaal/biomassa. Dit betekent dat de energie die vrijkomt bij de verbranding voor hetzelfde deel duurzame energie is.

 

GvO's van SUEZ 

Voor de duurzame energie die wordt opgewekt in onze afvalenergiecentrale in Roosendaal ontvangt SUEZ, van CertiQ, Garanties van Oorsprong (GvO's). Deze GvO's zijn elektronische certificaten en in Nederland het enige officiële bewijs dat energie duurzaam is opgewekt. Deze GvO's geven we graag terug aan u. Dankzij SUEZ kunt u nu dus rechtstreeks uw stroomverbruik vergroenen met uw restafval.

 

Eén GvO = één Mwh aan groene stroom.
Hiervoor is 2,4 ton restafval nodig om dit via verbranding bij ReEnergy in Roosendaal op te wekken.

 

Garanties van Oorsprong (GvO's)
Met energieleveranciers worden afspraken gemaakt over de levering van stroom. In Nederland kunt u kiezen uit grijze en groene stroom. Om te garanderen dat de stroom groen is, zorgt de energieleverancier ervoor dat hij Garanties van Oorsprong (GvO's) koopt van partijen die duurzame energie opwekken of hij zorgt zelf voor de opwekking van duurzame energie en ontvangt hier rechtstreeks GvO's voor. Deze GvO's worden beheerd door CertiQ en representeren een bepaalde hoeveelheid duurzame energie. Op die manier garandeert de energieleverancier u dat hij evenveel duurzame energie kan leveren als u verbruikt. Elke GvO kan maar een keer worden uitgegeven. Er wordt nooit meer groene stroom verkocht dan wordt geproduceerd.

©2018 SUEZ Nederland     Privacy regeling   Disclaimer   Sitemap   Contact   Werken bij SUEZ