SUEZ Nederland maakt gebruik van cookies. Lees meer over ons cookiebeleid ×

HOME

CONTACT   

Home   >  
Menu old
Veiligste oplossing   >  
Gevaarlijk en chemisch afval   >  
Milieu technisch adviseur

Milieu technisch adviseur

Onbekend gevaarlijk afval?

Wanneer u een onbekende partij gevaarlijke afvalstoffen bezit en deze op correcte wijze wil laten afvoeren, dan helpt SUEZ u graag. Om gevaarlijk afval af te voeren volgens de wettelijke eisen moet van ieder soort duidelijk zijn wat het is. Onze milieu technisch adviseurs (MTA-ers) helpen u hierbij. Zij herkennen uw afvalsoorten op basis van beschikbare gegevens van u zoals:

 

  • Productinformatie bladen,
  • Etiketten en aanduidingen op de verpakking,
  • Eventueel kunnen zij via visuele beoordeling en/of via sneltesten een afvalstroom classificeren.

 

Vervolgens controleert de MTA-er of de afvalstromen in correcte verpakkingen zit of dat de materialen omgepakt moeten worden. Tenslotte moet alles wel voldoen aan de wettelijke richtlijnen. Onze MTA-er kan de zorgdragen voor het daadwerkelijke (her)verpakken, transportklaar zetten en de afvoer van het gevaarlijk afval.

Wij willen aangeven dat een MTA advies/inzet en de kosten die u hiervoor maakt niet altijd noodzakelijk zijn wanneer u ons kunt helpen aan de beschikbare informatie over het afval. De naam op de verpakking, een beschikbaar etiket of een productinformatieblad geeft vaak al voldoende informatie. Samen met de gegevens over de verpakking, de hoeveelheden en procesinformatie kan SITA u, op afstand, al een goed advies geven.

Als u onverhoopt een calamiteit heeft binnen uw bedrijf, dan adviseren wij u ook graag via onze MTA-ers. Eventueel zorgen wij voor (nood)oplossingen zodat de gevolgen van de calamiteit zo minimaal mogelijk blijven.


U kunt zich ook aansluiten voor onze calamiteitenservice, waarbij u voor een vast bedrag per jaar ons landelijk servicenummer kunt bellen in het geval van een calamiteit met gevaarlijke stoffen. De inzet van MTA-ers en het materieel e.d. bereken we, na de uitvoering, op basis van nacalculatie.

 

Wilt u een vrijblijvend advies? Vul dan ons contactformulier in of bel met

0546-58 85 88.

 

 

 

©2018 SUEZ Nederland     Privacy regeling   Disclaimer   Sitemap   Contact   Werken bij SUEZ