Afvalscheiden, makkie! Toch?

Samen produceren we heel veel afval. En we weten allemaal, daar moeten we iets mee. Het mooie is, daar kunnen we ook iets mee! Maar dan moet het wel goed gescheiden zijn. Want alleen als we afval goed scheiden, zorgen we voor waardevol afval dat we kunnen gebruiken voor de productie van nieuwe materialen. 

Optimaal afvalscheiden

In 5 stappen naar optimale afvalscheiding.


Elke afvalzak is een zak vol kansen. Want als we al ons afval 100% zouden recyclen, kunnen we alle grondstoffen die we al uit de aarde hebben gehaald opnieuw gebruiken. Om dat te bereiken streven we samen met vele bedrijven dagelijks naar 100% circulariteit. Om deze nieuwe grondstoffen in te kunnen zamelen moet het afval wel goed gescheiden worden. En daar zit precies de uitdaging: veel bedrijven zijn al hard aan de slag met hun duurzaamheidsdoelstellingen. Ze faciliteren het scheiden van afval goed, maar de gewenste resultaten blijven achter. Maar wat gaat er mis? Vaak ontbreekt het aan een compleet en integraal traject dat de bedrijfscultuur en het gedrag van medewerkers van binnenuit veranderd. Een bedrijfscultuur écht verduurzamen, draagvlak creëren op alle niveaus van de organisatie en daarmee medewerkers in beweging krijgen dat is, net als elke gedragsverandering, een hele uitdaging.

Daarom vertaalden we bij SUEZ onze jarenlange en wereldwijde ervaring op het gebied van optimaal afvalscheiden samen met gedragsveranderingstheorieën naar een programma met integrale aanpak: Step Up!

Met Step Up werkt u in vijf stappen aan succesvolle verandering richting optimaal afvalscheiden. Doet u ook mee?

Gratis whitepaper

Reduce, re-use, recycle


Lees onze whitepaper

We helpen u graag met het verminderen van uw restafval. Begin vandaag. Lees gratis onze whitepaper vol met praktische tips over afval scheiden en kosten besparen.

Na het lezen van deze whitepaper:
• weet u hoe uw bedrijf kosten bespaart met restafval scheiden
• herkent u de afvalstromen in uw bedrijf
• kunt u direct aan de slag met onze 3 stappen

Tips om vandaag te starten

Vandaag starten met afvalscheiden en kostenbesparing?

Blijf op de hoogte van marktontwikkelingen

Samen met onze partners brengen we zero waste elke dag een stap dichterbij. Om dat te kunnen doen, houden we de marktontwikkelingen natuurlijk nauwkeurig in de gaten.
We delen onze bevindingen graag met u.

Lees verder.

Download onze toolkit afvalscheiden

Afvalscheiden is aan de orde van de dag. We moeten allemaal ons afval beter gaan scheiden. Dat lijkt misschien logisch, maar is eigenlijk best lastig. Want wat moet nou waar in? En waarom scheiden we eigenlijk ons afval? Al dit soort vragen geven nieuwe uitdagingen op het gebied van communicatie.


Daarvoor biedt SUEZ een pakket van middelen aan:
de Toolkit Afvalscheiden

Meer weten?

Wilt u meer weten over afvalscheiden?

Onze accountmanagers kijken graag met u mee voor verbeteringen. Vul onderstaand formulier in en we bepalen samen met u waarbij we kunnen helpen.