Skip to main content

Afval? Da's weggegooid geld. Vooral nu.

Samen produceren we heel veel afval. En we weten allemaal, daar moeten we iets mee. Het mooie is, daar kunnen we ook iets mee! Maar dan moet het wel goed gescheiden zijn. Want alleen als we afval goed scheiden, zorgen we voor waardevol afval dat we kunnen gebruiken voor de productie van nieuwe materialen. 

Reduce, Re-use, Recycle

In 3 stappen naar minder restafval en minder kosten.


1. Reduce

U wilt zo lang mogelijk geld besparen met het scheiden van uw afval. De meest efficiënte stap is om kritisch naar de bron van uw afval te kijken: de producten van uw leveranciers. Ook wordt de verwerking van restafval ieder jaar duurder. Wie scheidt en minder restafval heeft, bespaart dus kosten.

2. Re-use

Tussen het afval dat u weggooit zitten misschien nog 'goede' producten. Denk bijvoorbeeld aan de kartonnen dozen van een bestelling. Of kantoormeubelen die u niet meer nodig heeft. Misschien kunt u er iemand ander blij mee maken. Zo kan afval een tweede bestemming krijgen.

3. Recycle

Uiteraard is er afval dat u niet kunt reduceren of hergebruiken. Dan is het belangrijk dat er goed gescheiden wordt en dat het gebruikt kan worden voor recycling. Wist u bijvoorbeeld dat karton wel tot zeven keer hergebruikt kan worden?

Gratis whitepaper

Reduce, re-use, recycle


Lees onze whitepaper

We helpen u graag met het verminderen van uw restafval. Begin vandaag. Lees gratis onze whitepaper vol met praktische tips over afval scheiden en kosten besparen.

Na het lezen van deze whitepaper:
• weet u hoe uw bedrijf kosten bespaart met restafval scheiden
• herkent u de afvalstromen in uw bedrijf
• kunt u direct aan de slag met onze 3 stappen

Tips om vandaag te starten

Vandaag starten met afvalscheiden en kostenbesparing?

Blijf op de hoogte van marktontwikkelingen

Samen met onze partners brengen we zero waste elke dag een stap dichterbij. Om dat te kunnen doen, houden we de marktontwikkelingen natuurlijk nauwkeurig in de gaten.
We delen onze bevindingen graag met u.

Lees verder.

Download onze toolkit afvalscheiden

Afvalscheiden is aan de orde van de dag. We moeten allemaal ons afval beter gaan scheiden. Dat lijkt misschien logisch, maar is eigenlijk best lastig. Want wat moet nou waar in? En waarom scheiden we eigenlijk ons afval? Al dit soort vragen geven nieuwe uitdagingen op het gebied van communicatie.


Daarvoor biedt SUEZ een pakket van middelen aan:
de Toolkit Afvalscheiden

Meer weten?

Wilt u meer weten over afvalscheiden?

Onze accountmanagers kijken graag met u mee voor verbeteringen. Vul onderstaand formulier in en we bepalen samen met u waarbij we kunnen helpen.

Waar bent u naar op zoek?
TOP