Certificering

READY TO RECYCLE is een objectieve certificering en keurmerk voor verpakkingen. Het toont aan hoe goed een verpakking te recyclen is.
Certificering

Is uw verpakking READY TO RECYCLE?

Wij willen graag dat zoveel mogelijk verpakkingen goed te recyclen zijn. Om dat te stimuleren hebben wij een objectieve certificering ontwikkeld. Daarmee toont u aan hoe goed uw verpakking te recyclen is.

Wat zegt READY TO RECYCLE?

De certificering laat zien in hoeverre een verpakking te recyclen is. Dat wordt uitgedrukt in een percentage. Een score van 85 laat bijvoorbeeld zien dat 85% van het gebruikte materiaal van een verpakking recyclebaar is.

Samen bouwen aan een herkenbaar keurmerk

READY TO RECYCLE is niet alleen een certificering, maar ook een keurmerk. Alleen verpakkingen met een score hoger dan 50% mogen het READY TO RECYCLE logo dragen.

Hoe wordt de certificering gedaan?

De certificeringsmethodiek is gebaseerd op jarenlange ervaring in inzameling, sortering en recycling van materialen in verschillende landen. We bepalen voor een verpakking de recyclebaarheid op industriële schaal. Hierbij kijken we naar de technieken die momenteel veel gebruikt worden in de recycle-industrie. Aangezien er grote verschillen zijn tussen verschillende landen, wordt ook gekeken naar de specifieke lokale situatie.

Wilt u meer weten over de certificering en het keurmerk?
Bel of mail ons voor meer informatie.
SUEZ kent eerste certificaat voor recyclebare verpakkingen toe aan REN Skincare

REN Skincare ontvangt eerste SUEZ.Circpak Certificaat

REN Skincare ontvangt het eerste certificaat van SUEZ voor haar recyclebare verpakking van haar product Clean screen. Volgens de certificeringsmethode is 99,78% van de gebruikte materialen in de verpakking recyclebaar.

Dit zijn wij: de recyclingexperts van Circpack®

Een klein team recyclingsexperts van SUEZ komt samen in Circpack®. Zij staan voor u klaar om met uw vraagstuk aan de slag te gaan. Heeft u vragen of wilt u meer weten?
Neem dan gerust contact met ons op.

Vincent Mooij  color square

Vincent Mooij

Manager SUEZ Circpack