Circulaire economie

De Energieboot 2018: de weg naar verbinding en persoonlijke groei

Jezelf 4 dagen compleet onderdompelen in inspiratie. Samen met 70 andere jonge talentvolle mensen uit het bedrijfsleven naar duurzaamheidsforum Springtij op Terschelling waar je leert duurzaam leiderschap te ontwikkelen en samen te werken aan oplossingen voor een belangrijk vraagstuk; de Nederlandse energietransitie. SUEZ trainee Wouter Ringlever deed het! Op 27-9 voer hij mee met de Energieboot, een programma ontwikkeld door millenial expert Talitha Muusse en adviesbureau Frisse Blikken. Algemeen directeur Wieger Droogh was één van de ervaren sprekers waar de young professionals mee konden sparren.

De Energieboot draait om drie thema's: persoonlijk leiderschap, de energietransitie en duurzaamheid spreekt (breder dan energie). Wieger vertelde bij het thema persoonlijk leiderschap over zijn loopbaan en leiderschap, maar vooral ook over zijn drijfveren om bij SUEZ aan duurzaamheid te werken.

Leven in een bubbel
Wouter: “Het was een bijzondere ervaring. Je spart over duurzame vraagstukken, leert van elkaar en over verschillende branches, maar het gaat vooral over duurzame persoonlijke groei en persoonlijk leiderschap. Je leeft vier dagen in een soort bubbel zodat je elkaar heel snel heel goed leert kennen. Je gaat, geholpen door opdrachten, snel allerlei persoonlijke dingen met elkaar delen. Tegelijkertijd leer je van elkaars branche. Ik heb al van een aantal deelnemers gehoord dat ze graag een keer op een van onze locaties willen kijken.”

Halen versus brengen
Wieger herkent dat proces: “Ik kon vanuit mijn ervaring aangeven hoe ik zaken zie, maar ook waar ik persoonlijk tegenaan ben gelopen en welke keuzes ik heb gemaakt. Door deze setting kom je tot hele andere gesprekken dan je normaal zou hebben; veel persoonlijker en dieper. Dat is gaaf, terwijl het ook kwetsbaar is. Ik kwam daar in theorie om wat te brengen, maar voor mijn gevoel heb ik veel meer gehaald dan gebracht. Ik merk wel dat het thema afval en herbruikbare grondstoffen nog best onbekend is. Veel mensen hebben geen idee wat er bijvoorbeeld met ingezameld plastic gebeurt. Door mijn verhaal te vertellen, breng ik mijn kennis over de grondstoffenrevolutie over.”

Kleine successen groot maken
Wieger werd geraakt door de bevlogenheid van de deelnemers. “Die jonge mensen hebben een ongekende drive! Het zijn mensen die heel bewust bezig zijn met duurzaamheid en de energie- of grondstoffentransitie. Je ziet dan ook de verschillen in zo’n groep. Een heel aantal is naïef enthousiast, en dat is goed, hou dat alsjeblieft vast. Maar een aantal, en dat vond ik opvallend, is nu al gefrustreerd dat ontwikkelingen te langzaam gaan. Het is maar net hoe je ernaar kijkt. Ik kan over SUEZ een negatief verhaal houden dat onze transitie niet snel genoeg gaat, maar ik kan ook zeggen dat het een heel gaaf, innovatief bedrijf is. Je kunt ook juist kleine succesjes groot maken."

Duurzaam besef
“Voor mij is het duurzame bewustzijn gekomen toen ik na anderhalf jaar bij SUEZ Algemeen Directeur werd”, vertelt Wieger. Je gaat je verdiepen in de materie en dan zie je al snel dat we met elkaar een fundamenteel probleem hebben op het gebied van grondstoffen. Maar ook dat we daar als SUEZ echt een steentje aan bij kunnen dragen. Dat gevoel is alleen maar sterker geworden en wordt elke dag nog sterker. Ik merk dat de jongere generatie dat besef al meer heeft. Die mensen zijn echt intrinsiek gemotiveerd om bij te dragen aan een betere wereld.”

Doen wat goed voelt
Voor Wouter was dat duurzaamheidsbesef de nummer één reden om bij SUEZ te solliciteren. “Ik wil bij kunnen dragen aan een betere wereld. Op de boot hebben we een hele interessante meeting gehad met Diederik Jekel over hoe je mensen meekrijgt in de transitie. Zijn conclusie was ook: vertel je verhaal. Maak het verhaal makkelijk en begrijpelijk. Ook bij SUEZ zitten we midden in die transitie. We zijn er nog lang niet, maar dat is prima, je moet ergens beginnen. Dat mag wat mij betreft veel meer aangekaart worden, dat het een proces is en dat we ook kleine successen moeten vieren.” Wieger is het hier mee eens. “Niet iedereen zit op hetzelfde level. Soms levert dat frictie op, dat is alleen maar goed. Juist dan moet je ons verhaal blijven vertellen en uitdragen, concreet maken met voorbeelden.

Tip voor de jonge generatie
“Blijf bij jezelf en doe wat goed voelt”, dat is dan ook Wiegers belangrijkste tip naar de jonge generatie. “Daar mag best spanning bij zitten, een beetje wakker liggen van zaken hoort erbij. Echt transparant zijn, kwetsbaarheid tonen en willen delen, dat is de toekomst. Mijn leiderschap nu is totaal anders dan vroeger. Ik neem veel meer beslissingen op gevoel. Dat is spannend, maar het brengt je ook veel. Juist die keuzes hebben mij gebracht waar ik nu ben. Ik hoop dat de nieuwe generatie heel veel drive, energie en verbinding gaat brengen. Tegelijkertijd zie ik ook risico’s. Deze generatie wil alles tegelijkertijd en is snel verveeld. Je moet dingen echt af willen maken, de diepte in.”

Wouter: “We hadden een hele interessante sessie met Jort Kelder over leiderschap. Ook daar kwam uit dat je kwetsbaarheid nodig hebt om dingen in gang te zetten. Niet alles alleen willen doen, belangen met elkaar delen, gezamenlijk belang proberen te vinden, open zijn. De nieuwe leider staat tussen zijn mensen, niet ervoor, dat vond ik een hele mooie.”

Verder ontwikkelen
Wouter is benieuwd hoe zijn generatie zich als leiders gaat ontwikkelen. “We moeten het natuurlijk nog allemaal laten zien.” Wieger: “ik denk dat de grootste uitdaging voor jouw generatie is dat je die verbinding moet blijven maken. Ook met mensen die nog niet zover zijn in dat proces. Je hebt bij ons mensen die het circulaire gedachtegoed helemaal omarmen, maar je hebt ook mensen die gewoon afval in willen zamelen. Ook die collega’s zal je mee moeten krijgen. De ontwikkeling die je nu in vier dagen hebt doorgemaakt, kun je hier binnen doorzetten. Dat is soms lastig, maar het lukt je wél.”


Bekijk de aftermovie van De Energieboot 2018