Duurzaam

Donderdag 29 november prijsuitreiking Gekleurde Kinderwens

Op vrijdag 2 november vond in Hoorn de Schooldag van de Duurzaamheid plaats. Op deze dag konden de leerlingen van vijf basisscholen in Hoorn en Zwaag spelenderwijs ervaren wat duurzaamheid is. Onderdeel van de dag was de wedstrijd Gekleurde Kinderwens. Ruim 600 kinderen schreven een duurzame wens of droom op, die daarna door een jury beoordeeld werd. Donderdag werden de prijzen uitgereikt voor de mooiste (haalbare) wensen.

De eerste prijs ging naar Raphaella (10). Haar wens is dat meer mensen om de natuur geven. Daarom bedacht ze een natuurbeurs. Met haar idee won ze een Energy Game Floor voor een week voor haar school De Rank. De tweede prijs is gewonnen door Tosia (9) van de Zonnewijzer. Haar wens is om elk jaar in januari een actie te houden waarbij mensen zaadjes op kunnen halen en planten om zo een groenere aarde te krijgen en insecten te laten overleven. En de derde plaats was voor Wende (9) van het Kompas, met haar wens voor een moestuin op school.

SUEZ prijsuitreiking gekleurde kinderwens foto 1

SUEZ als logische hoofdpartner

Anthonita van Egmond, manager Corporate communicatie van SUEZ, reikte de tweede prijs uit aan Tosia. SUEZ is hoofdpartner van de Schooldag van de Duurzaamheid. Anthonita: “Wij vinden het logisch om kinderen te betrekken bij vraagstukken die ook hun toekomst bepalen. Met de Schooldag van de Duurzaamheid proberen we het bewustzijn van kinderen en hun ouders te vergroten rondom grondstoffen, recycling en duurzaamheid. Het bedenken van haalbare, duurzame wensen is hiervan een mooi voorbeeld.” Tosia wint voor haar klas een workshop van de Afvaljuf. 

Spelenderwijs leren
De Schooldag van de Duurzaamheid is een doe-dag. Op deze dag wordt het begrip duurzaamheid uitgelegd als: de wereld leuker, eerlijker en schoner maken. Met allerlei activiteiten leren de kinderen want duurzaamheid is en hoe ze zelf kunnen bijdragen aan een leukere, eerlijkere en schonere wereld. Zo maakten kinderen zeep, bouwden ze een insectenhotel en speelden ze met afval en schone energie.

Meer weten? 
Kijk eens op schooldagvandeduurzaamheid.nl