11 APRIL 2019

Symposium Afval is waardevol

De Groene Afslag, Amersfoortsestraatweg 111, Laren NH, Netherlands
Van 15h00 tot 17h30
 • Bent u bij een gemeente actief betrokken bij afval en staat u voor nieuwe uitdagingen op weg naar een circulaire economie? Dan nodigen wij u van harte uit voor ons symposium.

   

   

  Op donderdagmiddag 11 april 2019 gaan we samen met andere gemeenten en experts het gesprek aan over de waarde van afval voor nu en in de toekomst. Centrale thema’s zijn samenwerking, gedragsverandering en actuele vraagstukken rondom plastic en het nieuwe inzamelen. Hoe gaan we hiermee om? En hoe zien we de toekomst voor ons?

   

  Programma

   

  15:00 - 15:30 uur | Keynote ‘Met mij gaat het goed, met ons gaat het slecht’

  Paul Schnabel trekt voor ons de lijnen van zijn nieuwste boek ‘Met mij gaat het goed, met ons gaat het slecht’ door naar een toekomst met een meer circulaire economie.

   

  15:30 - 16:00 uur | Gedragsverandering bij afvalscheiding

  Luuk Bos van D&B Gedrag en Dixie Hoek van de Gemeente Rotterdam nemen ons mee in de wereld van gedragsverandering bij afvalproblematiek.

   

  16:00 - 17:00 uur | Themasessies

  Samen met experts gaan we in kleine groepen inhoudelijk het gesprek aan over de volgende onderwerpen:

  - De toekomst van plastic met Merijn Tinga en Freek Bakker

  - Nieuwe samenwerkingsvormen met Guido Braam

  - Het nieuwe inzamelen met Iwan te Winkel en Mark Vaal

   

  17:00 - 18:00 uur | Borrel en Circulaire Markt

  Laat u onder het genot van een hapje en een drankje inspireren door verschillende circulaire showcases: bedrijven als BlueRoof, BinBang, Gumbuddy en Singing Friend delen hier graag hun verhalen en producten!

   

  Moderator van de middag is Marjolein Brasz, innovatiemanager bij de Amsterdam Economic Board en werkzaam aan een circulaire economie met passie voor innovatie over ketens.

   

  Deelname aan het symposium is gratis.


 • Aanmelden voor dit symposium