Innovatie

Nieuwe locatie: Berkel en Rodenrijs

Op 10 mei is onze nieuwe locatie in Berkel en Rodenrijs geopend. En wat voor een locatie! Heel modern, en met ruimte voor inzameling, op- en overslag. De ingezamelde materialen worden met grove voorsortering klaargemaakt voor verwerking.

De locatie in Berkel vervangt onze locatie in Delft. Die vestiging is verouderd en de gemeente heeft andere plannen met de grond. Ons perceel in Delft hebben we daarom verkocht en in Berkel vonden we een mooi nieuwe terrein. Het is 10.000 m2 groot, en hierop hebben wij een bijzonder gebouw neergezet.

Optimaal en duurzaam

Onze hallen bestaan normaal altijd uit een vloer van beton met een stalen opbouw. We gebruikten betonblokken om de verschillende ruimtes af te bakenen. Die blokken zijn ook nodig om de stalen opbouw te beschermen. Die is niet stevig genoeg om direct afval tegenaan te schuiven in Berkel hebben we dat anders gedaan. De buitenmuren zijn grotendeels van beton. Daardoor hebben we veel minder betonblokken nodig en dat scheelt ruimte. Zo kunnen we elke vierkante meter optimaal benutten. Op de bovenverdieping zijn de kantoren en vergaderzalen. Daar is veel glas gebruikt, waardoor het gebouw minder massief lijkt dan het is. De gevelbeplating is van duurzame bouwmaterialen. Dat past prima bij onze missie en uitstraling.

Poortklanten

We verwachten in Berkel ongeveer 60 kiloton afval per jaar binnen te krijgen. De uitdaging is om de poortklanten die eerst naar Delft reden, nu naar Berkel te laten rijden. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken

Adres: Celsiusstraat 3, 2652XN Berkel en Rodenrijs