Samenwerking

SUEZ doneert voor 25.000 euro aan Voedselbanken Nederland

Ook dit jaar maakt SUEZ rond de feestdagen weer een mooi gebaar naar mensen die het financieel moeilijk hebben. We schenken maar liefst 25.000 euro aan levensmiddelen aan Voedselbanken Nederland. Dit zijn zo’n 15.000 houdbare producten zoals groenten in blik.

SUEZ Donatie Voedselbank foto

De voedselpakketten bestaan vooral uit houdbare producten zoals doperwten, bruine bonen, sperziebonen en wortelen in blik. “Houdbare producten betekent minder verspilling. Mensen kunnen de producten gebruiken wanneer ze het nodig hebben en er wordt niks onnodig weggegooid. Wij streven naar een economie die zo weinig mogelijk afval produceert en de leefbaarheid voor mens en milieu centraal plaatst. De samenwerking met de voedselbanken past dus perfect in ons duurzaamheidsbeleid”, licht Anthonita van Egmond, Manager Communicatie van SUEZ, toe.

Kwetsbare gezinnen
“We zijn SUEZ ontzettend dankbaar dat ze ons ook dit jaar weer steunen. Hiermee krijgen veel kwetsbare gezinnen opnieuw een steuntje in de rug. Met de voedselpakketten van SUEZ, kunnen deze gezinnen tijdens maar ook na de feestdagen, een voedzame, warme maaltijd op tafel zetten”, vertelt Caroline van der Sluis, algemeen coördinator van Voedselbank en regionaal distributiecentrum Arnhem.

Distributie door heel Nederland
Voedselbanken Nederland heeft 10 distributiecentra, waar alle levensmiddelen naartoe gaan en vervolgens over 169 voedselbanken in Nederland worden verspreid. Hier vanuit gaan de voedselpakketten naar meer dan 500 afgiftepunten waar ruim 35.000 gezinnen wekelijks hun pakketten afhalen. “In Nederland leven 1,2 miljoen mensen op de armoedegrens. 1 op de 8 kinderen zit dagelijks met honger in de klas. Daartegenover staat dat jaarlijks meer dan 2 miljoen ton voedsel wordt verspild. Als meer daarvan bij de voedselbank terecht zou komen, konden ze nog meer mensen helpen”, aldus van Egmond.