Samenwerking

SUEZ partner van Schooldag van de Duurzaamheid

Meer gerecyclede spullen wenst Anke van Gemert (11 jaar) uit de Adelaarsgroep van de Roncallischool in Velp. “Afval scheiden en recyclen doen we al, maar het zou leuk zijn als er meer bankjes en spullen te vinden zijn die zijn gerecycled.” Met deze wens won zij de wedstrijd om de mooiste duurzame kinderwens van de Rhedense Schooldag van de Duurzaamheid. Alle 677 kinderen die meededen met deze schooldag zonden een wens in.

Wens in vervulling
Het was geen vrijblijvende wedstrijd. Gemeente Rheden zorgt ervoor dat de wens van Anke in vervulling gaat. Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt voor Gemeente Rheden. Om de daad bij het woord te voegen, wordt er deze lente een bankje uit gerecycled materiaal geplaatst, waarschijnlijk in het Geërfdenpark, vlakbij de school van winnares Anke in Velp. Ongeveer de helft van de gemeentelijke speeltoestellen is gemaakt uit gerecycled materiaal. Om recycling te stimuleren verspreidt de gemeente deze week de Afvalkrant.

Hiernaast krijgt Anke met haar school een ‘Schoolbank van de Duurzaamheid’ uit gerecycled plastic. Deze wordt beschikbaar gesteld door SUEZ Nederland, founding partner en hoofdpartner van de Schooldag van de Duurzaamheid. Weten waarom SUEZ hoofdpartner is van de Schooldag van de Duurzaamheid? Lees hier meer.

Ambitieus en hartverwarmend
De Rhedense basisschoolleerlingen zijn ambitieus als het om duurzaamheid gaat. Zonnecellen op auto’s, alle vervuilende fabrieken één dag in het jaar sluiten en nog veel meer ideeën. “De wensen zijn hartverwarmend” vertelt wethouder Nicole Olland. Zij was voorzitter van de jury, die verder bestond uit scholiere en WorldVision ambassadeur Celine Hahne, directeur Marketing Annie de Loijer van SUEZ Nederland en weerman Reinier van den Berg. “De kinderen in gemeente Rheden weten wat ons te doen staat, als we onze omgeving leuker, eerlijker en schoner willen maken.”

Expositie
Van half december tot half januari zijn alle wensen te bezichtigen bij Bezoekerscentrum Veluwezoom van Natuurmonumenten in Rheden.

Schooldag van de duurzaamheid
De Rhedense Schooldag van de duurzaamheid vond plaats op 27 oktober. De bovenbouwleerlingen van 10 basisscholen gingen actief aan de slag met duurzaamheid. ‘Niet praten, maar doen’, was het motto. 30 lokale bedrijven hielpen de kinderen daarbij.

Meer weten?
Kijk op: www.schooldagvandeduurzaamheid.nl onder het kopje 'Rheden'.