Circulaire economie

Van yoghurtbakje tot buggy: afval is waardevol

In Nederland gooien we elke minuut meer dan 16.000 kilo afval weg.16.000 kilo afval! Dat is bijna acht-en-een-half-miljard kilo afval per jaar. En juist daarin zit onze uitdaging: als we die miljarden kilo's aan afval goed scheiden, kunnen we van oude materialen weer nieuwe producten maken.

Wij willen de schaarse grondstoffen van de aarde beschermen door afval 100% te recyclen en grondstoffen steeds opnieuw in te zetten voor nieuwe materialen en producten. En dat kan!

Van afval naar grondstof
Door nieuwe en innovatieve oplossingen en technieken te bedenken, kunnen we van veel oude materialen die eigenlijk afval waren, weer grondstoffen maken voor nieuwe producten: dat noemen we bij SUEZ de grondstoffenrevolutie. Zo maken we toiletrollen van jouw lege drinkpakken. En zeep en notitieboekjes uit koffiedik, kinderwagens en gieters uit gerecycled plastic en nog veel meer. Allemaal voorbeelden van duurzame, innovatieve oplossingen die tot stand zijn gekomen door samenwerking te zoeken met partners over de hele keten.      

SUEZ DVDH Bankje

Samen voor succes
Het succes van de grondstoffenrevolutie valt of staat met goed scheiden van afval. Hoe zuiverder we de afvalstromen kunnen inzamelen, hoe beter we ze kunnen verwerken tot hoogwaardige nieuwe grondstoffen of nieuwe producten. Wij investeren continu in betere sorteer- en scheidingsmethodes, maar de basis dat ben jij. En je buurman, je baas, je vriend, je moeder en al je collega’s. Want een betere wereld begint bij jou en ons, thuis en op het werk. Een betere afvalscheiding bij de bron betekent meer en betere recycling en dus meer hergebruik. Wij zijn klaar voor de grondstoffenrevolutie. Jij ook?

Bekijk ook onze video's over: