Magazijnoplossingen

Uw magazijn of werkplaats is een omgeving die vraagt om een speciale aanpak. Er vinden veel logistieke bewegingen plaats en er wordt doorgaans met grote voorwerpen en gereedschap gewerkt. U wilt uw magazijn medewerkers in staat te stellen afval nog beter te scheiden en efficiënt in te laten zamelen, zonder dat dit ten koste gaat van hun productiviteit. SUEZ heeft hier een speciale oplossing voor.

Afvalstromen die voorheen in het restafval terecht kwamen, worden nu separaat verwerkt. Een resultaat waar uw medewerkers terecht trots op kunnen zijn.
Logistieke inzamelmiddelen

SUEZ Eurobox

De Eurobox is een afsluitbare box gemaakt van een stootvaste en vorstbestendige harde kunststof (HDPE). De onderkant komt overeenmet die van een Europallet (vloermaat 800x1200mm). De hoogte is 1150 mm (buitenmaat) waardoor de totale inhoud op maar liefst 740 Liter komt. Genoeg ruimte dus voor grotere materialen.Door zijn afmetingen is de box stapelbaar vervoerbaar, waardoor het transport zeer efficiënt kan plaatsvinden. Eventuele opslag van de box in uw magazijn of werkplaats vormt door de gestandaardiseerde afmeting ook geen enkel probleem. De Eurobox is compatibel met andere Euro-formaat stapelbakken, pallets en transport dollies.

De Eurobox is afsluitbaar, dus waardevolle afvalstromen zoals metalen zijn veilig opgeborgen. Het deksel kan eventueel in zijn geheel verwijderd worden, indien dit het inwerpen van het afval vergemakkelijkt.
Magazijn of werkplaats

Magazijn of werkplaats specifieke afvalstromen

U bepaalt zelf welke afvalstroom in welke box gaat. Heeft u één of meerdere boxen (bijna) vol, dan komen wij ze omwisselen.

De meest voorkomende afvalstromen in magazijnen en werkplaatsen waarvoor de Euroboxen gebruikt worden zijn:
- Waardevolle non ferro metalen zoals koper (kabels) en aluminium (profielen)
- Harde kunststoffen
- Vlak glas
- Aardewerk/Porselein

U betaalt een vast bedrag per box voor de inzameling. De verwerkingskosten of opbrengsten zijn afhankelijk van de afvalstromen waarvoor u de boxen gebruikt. Daarnaast betaalt u een vaste huur per maand per Eurobox. U kunt dus zelf bepalen wat voor u de gunstigste of best werkbare situatie is, door het aantal Euroboxen en het aantal ledigingen op elkaar af te stemmen.
Interne- en externe communicatie

Welke afvalstroom in welke box

De afvalstromen die uw medewerkers willen scheiden zijn sterk afhankelijk van uw eigen situatie. Het is belangrijk om goed aan te geven welke afvalstroom in welke box hoort. SUEZ adviseert hier om vooral met afbeeldingen te werken. Deze zijn –onafhankelijk van de taal die u medewerkers spreken – voor iedereen in een keer duidelijk.

Indien u waardevolle afvalstromen gescheiden houdt, zoals non ferro metalen, dan kunt u het deksel vergrendelen met een slot. Indien gewenst verzegelen we de Eurobox voor transport en halen we dit pas op een van onze beveiligde locaties er weer vanaf. Hier wordt de afvalstroom zorgvuldig gesorteerd, gewogen, gerapporteerd en met u verrekend op basis van de LME-koers. Zo weet u zeker dat er geen waardevolle materialen verloren gaan en uw zorgvuldig opgebouwde imago geen schade oploopt.

Meer informatie over deze dienstverlening vindt u om de SAFE NON-FERRO-folder.


Wilt u meer weten over afvalscheiding voor werkplaatsen in magazijnen en wat dit voor uw bedrijf kan betekenen, neem dan contact op met uw accountmanager.