E-Waste Racers

De E-waste Race is een wedstrijd tussen scholen in een regio om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen.
Wat is het?

Scholieren halen al meer dan 1 miljoen apparaten op

Timmy de Vos organiseert “E-waste Races” voor scholieren, om kapotte of ongebruikte elektrische apparaten op te halen en te recyclen.

Wedstrijdelement

Bij veel mensen vind je thuis allerlei elektrische apparaten die niet meer worden gebruikt. Denk aan een oude mobiele telefoon, kapotte kerstverlichting, een oude printer of dvd-speler. Zonde als die apparaten blijven liggen. Want veel onderdelen kunnen gewoon gerecycled worden. Dat dacht Timmy de Vos ook – daarom startte hij met de E-waste Race voor scholieren.


Scholieren uit groep 6, 7 en 8 nemen het tijdens een E-waste Race tegen elkaar op. Ze worden op pad gestuurd om zoveel mogelijk “e-waste” in hun buurt in te zamelen. De school die het meest inzamelt wint een schoolreisje. Sinds 2014 hebben al meer dan 630 schoolgroepen meegedaan.


Scholen die meedoen brengen op een leuke en leerzame manier het belang en de waarde van recycling over. Want naast de race is er ook gedacht aan lesmateriaal. En ook in de buurt waar scholieren inzamelen groeit het bewustzijn.

 


suez kijkdan ewasteracers

De E-waste race, zo werkt het!

Credit: E-waste Race

Van printer tot kleerhanger

Materialen van oude apparaten kunnen vaak goed gerecycled worden. Denk bijvoorbeeld aan staal, aluminium, koper, kunststof en glas. Verwerkingsbedrijven zorgen ervoor dat deze materialen teruggewonnen worden als grondstof voor nieuwe producten. Dus jouw oude printer komt misschien wel terug als kleerhanger!

 

Op de website van de E-Waste Race vind je meer informatie over de races in jouw regio en de resultaten die zijn behaald.


https://www.ewasterace.nl/