Van festivaltent naar inwerkscherm

Als je 40 kantoren over het hele land hebt, met meer dan 1.000 medewerkers, dan neem je ook regelmatig nieuwe mensen aan. Maar inwerken vanuit huis is niet ideaal. Je wilt graag naast een nieuwe collega zitten om zo via het scherm van alles uit te kunnen leggen. accon avm koos daarom voor de duurzame oplossing van KarTent en SUEZ. Coördinator Facilitaire Zaken Erika Wesseling-Van den Hoek legt uit waarom.
Een veilige werkplek

Op anderhalve meter ingewerkt worden

“Aan het begin van de coronacrisis zijn we thuis gaan werken, hoewel onze kantoren altijd geopend zijn geweest met een minimale bezetting. Begin mei werden de maatregelen versoepeld. Maar hoe ga je dan om met die anderhalve meter? Onze coronawerkgroep heeft daarvoor protocollen opgesteld. Bij de koffieautomaat hangt bijvoorbeeld een A4’tje met richtlijnen: eerst handen wassen dan koffie pakken. Ook zijn er diverse hygiëne maatregelen getroffen en we hebben routes en afzettingen in de panden gemaakt.”

Hoe gebruiken jullie de scheidingswanden?

“We waren tijdelijk gestopt met het aannemen van nieuwe collega’s, maar ook dat kwam begin mei weer op gang. Het inwerken van die mensen is natuurlijk erg belangrijk. Ze moeten programma’s, systemen en klanten leren kennen. Daarvoor waren de tussenschotten van SUEZ en KarTent een echte uitkomst. Collega’s willen meekijken op het computerscherm. Dan kom je dus al snel binnen die anderhalve meter. Daar zetten we dan zo’n scheidingswand met een venster tussen, waar je doorheen kunt kijken. Die wand steekt ook iets uit naar achteren om te voorkomen dat mensen eromheen met elkaar gaan praten. Want die neiging krijg je toch, als je naast elkaar zit te werken. Sindsdien zijn deze tussenschotten gebombardeerd tot inwerkscherm.”

Waar kwam je deze oplossing tegen?

"Ik kwam het op LinkedIn tegen toen ik net bezig was met het uitzoeken en regelen van die inwerkschermen. Mijn vaste leveranciers hadden wel plexiglas-oplossingen in de aanbieding. Die gebruiken we bij de balies. Maar al dat plexiglas is niet echt duurzaam en daar zijn we bij de afdeling Facilitair juist heel erg mee bezig. Dus dit initiatief past daar perfect bij."

En bevalt het?

“Collega’s reageren er goed op. Bij de aflevering bij een van onze filialen hadden ze niet verwacht dat het pakket zo licht zou zijn, zeker als je het vergelijkt met plexiglas. Sommigen hadden wat twijfels over de professionaliteit van de schermen, maar toen het eenmaal stond en ze het verhaal erbij hoorden, vonden ze het prima functioneren. Een passende en duurzame tijdelijke oplossing. En de kosten zijn natuurlijk ook aantrekkelijk.”