Ik streef naar Zero Waste

Miss Nice Banana is een hippe foodbar in Gouda. Eigenaresse Hesse-Anne Rosalia streeft naar een samenleving waarin goed en gezond gegeten wordt, met liefde voor mens, dier en aarde. “We kunnen de wereld niet in één keer verbeteren maar we kunnen het wel met baby-stapjes doen, door zelf een voorbeeld te zijn”, aldus Hesse-Anne. Hierbij past natuurlijk ook een duurzame afvaloplossing.

Over Miss Nice Banana

"Gasten krijgen net even wat meer dan ze verwachten"


Seizoensproducten

De seizoens-gevarieerde foodbar Miss Nice Banana serveert allerlei lekkers, variërend van vegan ijs bowls in de zomermaanden tot plant-gebaseerde soepen en smoothies in de wintermaanden. Verse sapjes worden het hele jaar door met veel liefde bereid. De zaak is pas sinds februari 2018 open en loopt boven verwachting. Hesse-Anne: “Gasten krijgen net even wat meer dan ze verwachten. Vooral omdat onze service warm, gastvrij en persoonlijk is en je als gast zorgeloos kunt genieten van onze ‘guilt-free’ producten.”
Zero Waste?

Bijna geen afval


"Ik wil zo min mogelijk afval creëren en dat lukt ook goed."

Miss Nice Banana is erg actief in het uitdragen van haar duurzame visie. Zo is al haar verpakkingsmateriaal biologisch afbreekbaar. Ook verkoopt ze glazen flesjes die steeds weer bijgevuld kunnen worden met verse sapjes. Hesse-Anne: “Ik voer bijna een zero waste beleid. Ik wil zo min mogelijk afval creëren en dat lukt ook goed. In de afgelopen maanden is Miss Nice Banana flink gegroeid. Ik heb dus meer klanten, maar toch minder afval. Mijn container wordt maar eens per twee weken geleegd, zo weinig afval heb ik.”
Vertrouwde partner in SUEZ gevonden

"Veel van mijn buren maken ook gebruik van SUEZ."

Accountmanager denkt mee

Toen Hesse-Anne op zoek was naar een afvaloplossing, kwam SUEZ al snel in beeld. “Veel van mijn buren maken ook gebruik van SUEZ en ik kende de dienstverlening al vanuit mijn vorige woonplaats Arnhem. Accountmanager Ilona Hengeveld kwam langs en we hadden direct een goede klik. SUEZ is een bekende, vertrouwde naam dus dat voelde gelijk oké. Gezien mijn duurzaamheidsfilosofie was de duurzame visie van SUEZ natuurlijk ook een belangrijke factor.”

 

Aparte container voor biologisch afbreekbaar afval
‘Wij hebben een wat ander afvalproces dan de gemiddelde horecazaak”, vertelt Hesse-Anne. “Ik heb alleen maar biologisch afbreekbaar afval. Ilona heeft daarom goed uitgezocht hoe we bepaalde dingen het beste kunnen scheiden. Ik heb nu een aparte container voor mijn biologisch afbreekbare verpakkingsmateriaal. Dit kan samen met het gft-afval verwerkt worden. Daarnaast scheid ik ook plastic afval en karton. Mijn streven is om nog verder te groeien en nog minder afval te creëren.”

Lees ook