Bescherming van de oceanen, begint op het land.

#suez4ocean

Iedereen heeft wel gehoord van de ‘plasticsoep’. Onze zeeën en oceanen worden overspoeld met (kunststof) afval en dat is een serieuze bedreiging voor ons bestaan. Bij SUEZ vinden we de bescherming van oceanen heel erg belangrijk. Op 8 juni 2017 lanceerden we, als onderdeel van World Oceans Day, het #suez4ocean-initiatief.  Het doel van #suez4ocean is om kustlijnen, stranden en rivieroevers schoon te maken en zo te voorkomen dat afval de oceaan vervuilt.
Samen strijden voor schone oceanen
SUEZ zet zich elke dag weer met hart en ziel in voor de grondstoffenrevolutie. We willen zoveel mogelijk afval hoogwaardig recyclen om waardevolle grondstoffen te bewaren en opnieuw te kunnen gebruiken. Maar SUEZ werkt niet alleen aan duurzaam afvalbeheer. Internationaal werken we ook al 150 jaar aan duurzaam beheer van water (regen- en afvalwater). Met onze kennis en ervaring kunnen wij een belangrijke rol spelen in de strijd tegen vervuiling van de oceanen. SUEZ gaat, samen met overheden, industrie, werknemers en burgers, de uitdaging aan om concreet bij te dragen aan verbetering. We investeren continu in onderzoek en innovatie om de vervuiling van de oceanen op te lossen.
Kom in actie en word oceaanbewaker!
Naast onderzoek en innovatie stimuleren we wereldwijd we zo veel mogelijk collega’s, bedrijven en lokale gemeenschappen om ook ‘oceaanbewaker’ te worden. Sinds de start in juni 2017 zijn er bijna 50 afvalinzamelings-acties geweest in 15 landen met bijna 1.650 oceaanbewakers. Samen hebben we voorkomen dat 15,5 ton afval de oceanen bereikte. Het #suez4ocean-initiatief is nu de grootste gezamenlijke strandschoonmaak ter wereld.

50

inzamelingsacties

15


landen

1.650

 

oceaanbewakers

Project 'Fishing for litter'

Nederlandse vissers vissen op afval

Plastic flesjes, jerrycans, boeien, olietonnen, vuilniszakken… de bodem van de Noordzee ligt er vol mee. Gelukkig is er sinds 2001 Fishing for Litter: een project waarbij vissers het zwerfvuil dat in hun netten belandt, meenemen naar land.
Project 'Boskalis Beach Cleanup Tour'

Samen in actie voor een schone Noordzeekust

Dit jaar vond de 7e editie van de Boskalis Beach Cleanup Tour plaats. SUEZ is een van de trotse partners van deze tour.
Wereldwijde projecten
Meer weten over de wereldwijde projecten? 
Bezoek onze speciale (Engelstalige) # suez4ocean website: www.suez4ocean.com.