Potential programma: interview Jos Francke

Pas 23 jaar en nu al vier jaar bij SUEZ, dat is transportplanner Jos Francke. “Als student ‘logistics & engineering" begon ik als stagiair op de planning in Amsterdam. Dit beviel me zo goed, dat ik in het vierde jaar terug kwam voor een tweede stage. Twee jaar geleden werd mijn stageovereenkomst omgezet in een contract en inmiddels doe ik ook mee aan het potential programma van SUEZ.

Potential programma
Uitdagende planning
Op dit moment werk ik op de planning van de multiwagens in Amsterdam en dat doe ik met veel plezier. Hard werken is geen probleem  en voor nieuwe uitdagingen draai ik mijn hand niet om. Er gebeurt en verandert de hele dag door een hoop, maar juist daardoor vind ik het leuk om een zo goed mogelijk eindresultaat neer te zetten! Corona zorgde voor veel verandering op de afdeling, waardoor we genoodzaakt waren ineens met drie man de telefoontjes van klanten op te kunnen pakken, in plaats van met 10 man. Ondertussen vielen vele horecaklanten ook uit. Ik zag het als een uitdaging om de routes nóg efficiënter in te richten.

Potential programma
Mijn leidinggevende gaf me op voor het potential programma. In dit programma werk ik met andere jonge collega’s van verschillende afdelingen aan een complex vraagstuk. Dit programma gaat voornamelijk om je eigen ontwikkeling en je eigen competenties. Door een nieuwe werkomgeving, andere vragen en op grotere schaal een case te benaderen, werk ik aan mijn eigen groei. Helaas ligt door corona het traject nu tijdelijk stil, maar het voorwerk is al gedaan en ik wil het graag met succes afmaken. Van te voren had  ik als doel dat ik wilde werken aan mijn eigen kennis van SUEZ in het algemeen.
En of dit ondanks Corona lukt? Zeker, dit is een landelijk traject in plaats van regio gerelateerd en ik leer veel meer mensen kennen. Ik bouw aan mijn netwerk, want als je niemand kent, kom je nergens.

Ambities
In het begin van mijn SUEZ carrière wilde ik graag transportmanager worden, maar door de jaren heen, nieuwe ervaringen uit mijn stages en periodes als de coronacrisis, ben ik erachter gekomen dat het stuk ‘procesoptimalisatie’ me ook erg interesseert. Het potential programma helpt me met mijn eigen ontwikkeling en bij de planning krijgt ik kansen door aan kleinere procesoptimalisatie projecten mee te werken. Ik vind dat heel gaaf en mijn interne netwerk helpt hierbij, maar: ‘ik moet er wel echt zelf iets van maken!.”