SUEZ Nederland maakt gebruik van cookies. Lees meer over ons cookiebeleid ×

HOME

CONTACT   

Home   >  
Menu old
OVERIGE DIENSTEN   >  
Rioolbeheer   >  
KolkenTotaal

KolkenTotaal

Een kolkenstelsel vraagt om regelmatige aandacht. Want als een kolk meer vuil bevat dan de capaciteit toelaat dan werkt hij niet of niet goed. Voor een structureel onderhoud van uw kolkenstelsel kunt u vertrouwen op KolkenTotaal. Dit werkt als volgt:


Nulsituatie
De eerste fase in KolkenTotaal is het creëren van een nulsituatie binnen uw kolkenstelsel. Tijdens de eerste ledigingsronde ledigen en registreren we uw kolken. Die registratie doen we met een GPS-boordcomputersysteem. We inventariseren daarmee eventuele defecten. SUEZ kan advies geven over het verhelpen van deze defecten - en ze uiteraard ook verhelpen. Daarna overleggen we met u over de nulsituatie.

Berekening stortgemiddelde
Vanuit de nulsituatie registreren we de stortingen die tot aan het einde van de dag in uw kolkenstelsel worden gedaan. Zo berekenen we het stortgemiddelde per kolk. Met deze gegevens kan SUEZ u volledig inzicht geven in de verrichte werkzaamheden en in de status van uw kolkenstelsel. Daarnaast is zo de gemiddelde vervuiling te berekenen en in kaart te brengen. Dit inzicht vormt de kern van het opstellen van een ledigingfrequentieplan.

 

KolkenTotaal biedt uitkomst in gevallen waarbij periodiek onderhoud en begeleiding wenselijk of zelfs essentieel is, en wordt daarom gebruikt door industrieterreinen, gemeenten en provincies.

 

Rapportage en advies
De resultaten van de kolkenlediging worden verwerkt tot een rapport met kaartmateriaal. Daarnaast worden de kolkencoördinaten in universele bestandsformaten aangeleverd zodat deze in te lezen zijn door uw beheerssysteem en in GIS software.

 

Aan de hand van vier vervuilingcategorieën brengen we de vervuilingomvang in kaart van verschillende kolkengebieden binnen uw stelsel in kaart. Op basis daarvan adviseren we u een bepaalde ledigingfrequentie. Dit advies is gericht op het beperken van calamiteiten binnen uw kolkenstelsel.

 

U kunt eventueel ook kiezen voor het basisrapport. Hierin wordt onze lediging en inventarisatie in tekstvorm aan u aangeboden.

 

Voor meer informatie of vragen over Kolkentotaal kunt u contact opnemen met een SUEZ rioolspecialist. U kunt ook bellen met 0800-0995580.

 

Download hier de brochure van KolkenTotaal.

©2018 SUEZ Nederland     Privacy regeling   Disclaimer   Sitemap   Contact   Werken bij SUEZ